tiistai 19. huhtikuuta 2011

News: 20.04.2011 ODOTUKSIA KIMISTÄ TASAN KUUKAUSI ENNEN EKAA KISAA ...



Arvoisa  lukija. " Blogger blogeille" tyypillisesti olet tullut uusimmalle sivulle. Suosittelen, että luet ensin  johdannon aiheeseen  huhtikuulta/2011 täältä:
http://kiminascar.blogspot.com/2011/04/eli-kaikki-mita-olet-ikina-halunnut.html
Sen jälkeen voit loikkia arkistossa mielenkiintosi mukaan. Arkisto löytyy aivan sivun alalaidasta.


'Kimi Räikkönen on tunnetuin suomalainen ja F1-sarjassa arvostettu.  Kuten alustuksessa totesin, ei häntä silti suurieleisesti odoteta NASCAR-sarjaan.

NASCAR'iin on ennen häntä siirtynyt F1:stä viimeksi Juan Pablo Montoya, Kimin entinen tallikaveri.
Menestys on kokonaisuutena ollut keskitasoa. Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve on ajanut vuodesta 2007 ilman suurempaa menestystä. Muita viime aikoina siirtyneitä ovat mm. Scott Speed, Narain Karthikeyan ja Nelson Piquet Jr.






Alan ammattilaiset ovat ehkä hieman kiinnostuneempia Kimin tulosta. Nelinkertainen NASCAR-mestari Jeff Gordon on kertonut arvostavansa sitä, että Kimi lähtee alemmista luokista liikkeelle, eikä yritä suoraan Sprint'iin, mikä toki olisi ollut sääntöjen mukaan mahdollista.
Jeff Gordon on myös laskenut leikkiä siitä, miten hän haluaa nähdä innokkaat jenkkitoimittajat haastattelemassa miestä, joka vastaa kaikkiin kysymyksiin yhdellä sanalla. Tämä kertoo siitä, että ainakin Jeff Gordon on ehtinyt seurata Kimi Räikköstä vuosien varrella.

Kimin tämän vaiheen tallista, Kyle Busch Motorsports'ista Kimiä kehutaan muutaman testipäivän kokemusten perusteella.
Heidän mukaansa Kimi on hyvin johdonmukainen kiihdytyksissä, jarrutuksissa ja ohjailussa. Hän myös omaksui säätöjen vaikutukset nopeasti. Niinpä parin päivän testeissä hän ajoi täysin vertailukelpoisia aikoja tallin kuljettajiin nähden.
Tietysti, tästä on pitkä matka siihen , että ajaa yhtenä autona monenkymmenen auton joukossa.



Steve Hallam Michael Waltrip Racing'istä oli McLarenilla Kimin aikaan. Hän uskoo, että Kimin rallikokemuksesta on ollut hyötyä. Ennen kaikkea se on antanut kokemusta alemman pidon pinnoista ja lisäkokemusta renkaiden kulumisesta.
Hallamin pieni epäilys liittyykin siihen, onko Kimi valmis kommunikoimaan riittävän nopeasti ja täsmällisesti tallin kanssa erityisesti kiihkeärytmisen  ajon aikana, jossa 36 autoa on käytännössä toisissaan kiinni.
Dataahan ei ajosta kerätä, kaikki perustuu kommunikaatioon ja kuljettajan tuntemuksiin.

Montoya, Räikkösen tallikaveri 2005-06, on samoilla linjoilla. Kimin kykyjä lajiin hän ei epäile, mutta toteaa Kimin vaativan hyvän tallin ja hyvät insinöörit, että tieto molempiin suuntiin kulkee riittävän hyvin.
Montoya kertoo odottavansa Kimiä "isoille radoille" ja toteaa, että jos joku  [ F1:stä siirtynyt ] siellä pärjää, niin se on Kimi.



Aloituskisojen tallipäällikkö ja menestyvä ajaja Kyle Bush kertoo, että pitäisi  Räikkösen sijoittumista 15 parhaan joukkoon erinomaisena saavutuksena.
Charlotten rata, lempinimeltään 'Beast of the Southeast', ei ole ihan helpoin paikka aloittaa. Ajoneuvon käsittelyn ja säätöjen merkitys on Charlottessa suuri.

Mitä tapahtuu jatkossa, on vielä avointa. Räikkösen on suunniteltu ajavan 2- 4 NASCAR Truck-sarjan kisaa tänä vuonna, ehkä myös joitain pääsarjan ulkopuolisia kisoja.
Ihan pieni epäilys on ollut myös Sprint-sarjan kokeilusta.

Lienee niin, ettei Räikkönenkään ole varma valinnoistaan. Hän haluaa kokeilla ja aito kiinnostus vaikuttaa olevan olemassa.
Se, mikä on selvää, ettei hän seuraavaa vuotta voi istua kahdessa erilaisessa ja tiivistahtisessa kilpailulajissa.
Aivan vähäpätöistä ei liene sekään, että siirtyminen NASCAR-kuljettajaksi edellyttää muuttoa USA:han ja siellä hyvin kiihkeärytmistä elämistä lajin eteen.

Odotamme mielenkiinnolla. Ja nyt aluksi odotamme toukokuun 20. päivää.



Lopuksi tämän uutiskatsauksen herkkupalana lyhyt salavideo Kimin ekasta testistä !




ja jälleen suora linkki sitä kaipaaville
http://www.youtube.com/watch?v=2tZuJ_XzbHI





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti