torstai 19. toukokuuta 2011

News: 19.05.2011 VUOROKAUSI AIKAA KIMIN EKAAN KISAAN


Arvoisa  lukija. " Blogger blogeille" tyypillisesti olet tullut uusimmalle sivulle. Suosittelen, että luet ensin  johdannon aiheeseen  huhtikuulta/2011 täältä:
http://kiminascar.blogspot.com/2011/04/eli-kaikki-mita-olet-ikina-halunnut.html
Sen jälkeen voit loikkia arkistossa mielenkiintosi mukaan. Arkisto löytyy aivan sivun alalaidasta.





- Kimin ensimmäinen kilpailu on siis " NC Education Lottery 200"   Charlotte Motor Speedway radalla perjantaina toukokuun 20. päivä. Kilpailun televisiointi käynnistyy 20.00 paikallista aikaa.
Suomessa lähetys on katsottavissa ainakin Nelonen Pro kanavalta 21.5. klo 03.00 alkaen.



Hieman kateellisena on mainittava, että Englannissa Sky-kanava esittää Kimin kilpailun ylimääräisenä ja ilmaisena NASCAR-sarjan lähetyksenä, koska mielenkiintoa on ollut niin paljon.
Uutsoinnissa kerrotaan, miten merkittävänä pidetään Eurooppalaisen kuljettajan mahdollista siirtymistä NASCAR'iin ja että muutkin kanavat valmistautuvat NASCAR lähetysoikeuksiin.
Tämä on yksi osoitus siitä, millainen maailmantähti Räikkönen todella on.
Jotenkin tuntuu, että suomessa hänestä on tullut joku "menneen talven lumi". Minultakin on viimeksi eilen kysytty, mitä Kimi nykyään tekee.





- Ensimmäinen kuva Kimin auton ulkoasusta saatiin vasta 17.05. pääsponsori Perky Jerkyn lehdistötiedotteesta.





- Kilpailua edeltävänä päivänä vuodatettiin ensimmäinen heikkolaatuinen kuva autosta ja myös Kimin ajoasusta. Tässä tuo auto valmistumassa.




Vähän myöhemmin KBM julkaisi laadukkaamman kuvan




- Kilpailunumero 15 ilmoitettiin sentään vähän aiemmin. Tässä se on, ensimmäisen kilpailun osallistuja-lista:





Kimin autoa siis ennakkotietojen  mukaan operoi kisan ajan Kyle Bushin talli, mutta tämän ilmoituksen mukaan auto on Billy Balley Motorsportsin omistama. BBM talli hallinnoi kilpailunumeroita 15 ja 51 ja ajattaa tällä hetkellä kahta Toyota Tundraa.
Kukaan sopijoiden ulkopuolelta ei taida tietää, mutta oletetaan, että Kimi Räikkönen maksaa noin 
 $100,000 dollaria kilpailusta Buschille.
Räikkösen puoleltahan operoinnista vastaa Ice1Racing-talli.







- CWTS sarjan johtaja Wayne Auton on antanut hyvin positiivishenkisen haastattelun siitä, miten hän ottaa Räikkösen henkilökohtaiseen "huostaansa" lajiin perehdyttämisessä.
Ehkä suurimpana haasteena hän epäilee olevan umpiohjaamon avoohjaamon sijaan, jolloin näkyvyys rajoittuu sekä tiiviin ajon muiden kanssa käytännössä koko pitkän kilpailun ajan.
Ajoneuvon hallinnan haasteena hän näkee oikealla puolella olevien vaikutuksen, jota ei voi opettaa, se on tunnettava.
Wayne Auton pitää erinomaisena, että Kimi aloittaa juuri Truck-luokasta, jossa kaikista NASCARin valtakunnallisista sarjoista downforcen merkitys on suurin. Ei tietystikään mitään F1-siipiautojen luokkaa, mutta suurempi kuin muissa.
Charlotten vaikeasta radasta hän aikoo opastaa Kimiä seuraamaan muita; ajolinjat tulevat muuttumaan jokaisella kierroksella.



- Linsenssikomitean johtaja Brett Bodine on samoilla linjoilla. Hän käyttää myös mielellään tulokkaiden sopeuttamisessa sanaa " comfortable".  Vaikuttaa todella siltä, että NASCAR haluaa kuljettajien tuntevan olonsa mukavaksi lajissa. Jos niin on myös käytännössä, voisi olettaa sen sopivan Kimille, joka selvästi vaikutti vierastavan F1:n äärimmäisen kilpailuhenkistä ja suljettua yhteisöä.
Lisenssejä lajiin  yritetään paljon, mutta lainaan tähän palan Bodinen suoraan haastattelusta:

" ... and Bodine admitted he rarely gets a resume like the one Raikkonen submitted, but it's still his job to make sure Raikkonen would be comfortable racing in the Truck Series.
"The guy's a world champion Formula 1 driver," Bodine said. "I don't know if there's many credentials that top that, you know? "


On se ollut varmasti komea paperi, F1 ja WRC huippuna, mutta myös kaikki menneet luokat, ehkä myös osallistumiset milloin motocross ja milloin moottorikelkkakilpailuihin... :)!


- Tallipäällikkö ja itsekin kisaan osallistuva Kyle Bush on kertonut, että Kimille on kolmen ratatestiajon lisäksi lähetetty in-car videoita menneistä kilpailuista. Se on siis toistaiseksi ainoa tapa, millä hän on voinut valmistautua varsinaiseen kilvanajoon 35  muun CWTS auton kanssa.
Nopeus tuskin tulee olemaan ongelma. No, huonoimmassa tapauksessa kuljettaja putoaa jo aika-ajokierrosten aikana, koska aika-ajoihin starttaa 45 autoa, mutta lähtölipulle ajaa vain 36.

Tähän koulutuskohtaan on pakko lisätä klassikkokuva... :)!








- Itse odotan ja toivon, että Kimi ajaa kelpo aika-ajotuloksen tuonne joukon keskipaikkeilla ja kykenee pitämään sijoituksensa maaliin asti.
Se ja kutakuinkin ehjä auto olisi upea "rookie"-suoritus.









" Gentleman, Thumps Up ! "





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti