maanantai 23. toukokuuta 2011

News: 22.05.2011 ENSIKISAN JÄLKIPYYKKI

Arvoisa  lukija. " Blogger blogeille" tyypillisesti olet tullut uusimmalle sivulle. Suosittelen, että luet ensin  johdannon aiheeseen  huhtikuulta/2011 täältä:
http://kiminascar.blogspot.com/2011/04/eli-kaikki-mita-olet-ikina-halunnut.html
Sen jälkeen voit loikkia arkistossa mielenkiintosi mukaan. Arkisto löytyy aivan sivun alalaidasta.





Kimin avauskisa CWTS-luokassa ja NASCAR'issa on ajettu. Onnistuneesti.

Ja jo nyt tiedämme, että se jäi tällä erää ainoaksi, jo ensi viikonloppuna hänet on tarkoitus istuttaa Sprint-luokan auton ohjaimiin samalla radalla !


Kisapaikalla nähtiin avoin ja hyväntuulinen Kimi. Sponsorien latelu unohtui puheista, mutta muuten esiintymiset meni hyvin.



Oleellisempaa on ajaminen. Ajoa on puitu keskustelupalstoilla ja lehdissä niin paljon, että yritän vain summata niitä lyhyesti.





Testit ja aika-ajo olivat hieman pettymys. On kuitenkin muistettava, että saman tallin Kyle Bushillakaan ei mennyt kovin hyvin, vaikka hän on luokan suvereeni johtaja tällä hetkellä. Tallin autoja ei siis saatu täysin ratasäätöihin aika-ajoihin.
Yleisesti ollaan sitä mieltä, että kun aika-ajossa jää toiseen puoliskoon, joutuu kokemaan kovia - kilpakumppanit käyttävät kovempia keinoja, kuin kärjessä ajettaessa.
31 lähtöpaikka ei siis paljoa luvannut ensimmäiseen kisaan.




Ajossa Kimille sattui yksi pieni seinäkosketus ja toinen vähän turhankin raju, auton käsiteltävyys vaikeutui. Näistä huolimatta Kimi päätti kisansa sijalle 15. Osaltaan oli syynä onnistunut varikkotaktiikka, mutta myös Kimin taisteleva ajo.
Lajia seuraamattomille on muistutettava, että seinäkosketukset ovat yleisiä, niitä sattui tässäkin kisassa useita. 

En ole lukenut lainkaan asiallisia negatiivisia kommentteja Kimin ajosta ja se on paljon se.
Kisan aikana esimerkiksi Speedin ammattitaitoiset kommentaattorit kehuivat Kimin ajoa useita kertoja. On muistettava, että esimerkiksi Kyle Bush pyörähti reippaasti radalla.




Kimille ajo ei taatusti ollut helppo. Radalla sattui ja tapahtui lajin parhaaseen tyyliin ja ajo keskeytyi monta kertaa. Näissä olosuhteissa auton maaliin saaminen vaikkapa lähtöruutupaikalla olisi ollut hyvä saavutus.





Kilpakumppaneita on haastateltu kovin vähän, mutta vaikuttaa siltä, että heidän luottamuksensa syntyi - Kimi ajoi kovaotteista, mutta reilua ajoa.
Juuri sitä NASCAR-kuljettajat odottavat.
Vanha McLaren aikainen tallikaveri Juan Pablo Montoya kävi "vastaanomassa" Kimin lajiin. Häntä on haastateltu laajasti ja hän ylisti Kimin varmaa suoritusta.

Tällaisia kuvia ei F1-aikana nähty koskaan. Käsitykseni mukaan tässä on toisen Perky Jerkyn omistajan poika.
Firma sai varmasti rahansa takaisin näkyvyydellä !


Tässä vielä koonnos Kimin ajosta:





Suora linkki videoon:




Kaikkein tärkeintä on tietysti se, että Kimi vaikutti ajon jälkeenkin innostuneelta ja ajoonsa suhteellisen tyytyväiseltä. Kun kuljettaja on motivoitunut, talliyhteistyö sujuu ja kilpakumppanit pitävät häntä NASCAR-radalla kilpa-ajajana, on mahdollisuudet hyvään jatkoon.


Eli ei siis muuta kuin
" GO, KIMI,GO ! "








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti