sunnuntai 29. toukokuuta 2011

News:29.05.2011 TOKAKISAN JÄLKIPYYKKI





Arvoisa  lukija. " Blogger blogeille" tyypillisesti olet tullut uusimmalle sivulle. Suosittelen, että luet ensin  johdannon aiheeseen  huhtikuulta/2011 täältä:
http://kiminascar.blogspot.com/2011/04/eli-kaikki-mita-olet-ikina-halunnut.html
Sen jälkeen voit loikkia arkistossa mielenkiintosi mukaan. Arkisto löytyy aivan sivun alalaidasta.







- Kimin toinen NASCAR-kilpailu ja ensimmäinen Nationwide-sarjassa on ohi. 
Kuten ennalta aavistettiin, tehtävä oli vaikea, mutta nyt oli epäonneakin mukana. Kimin varsinaisesta ajosta ei tälläkään kerralla ole lausuttu moitteita.




- Kimi pääsi ensi kerran Nationwide auton rattiin vapaissa harjoituksissa torstaina. Olosuhteet olivat varsin toisenlaiset kuin lauantain kilpailussa. Tämä näkyi jo aika-ajokierroksella, joista ensimmäisellä Kimi kävi nojaamassa seinään kepeästi. Toinen olikin sitten ihan hyvävauhtinen.
Aika-ajosijoitus 22. oli vähintäänkin tyydyttävä.





- Kilpailun alkupuoli sujui hyvin ja Kimi nousi parhaimmillaan sijalle 16. ihan ajamalla ja tämä kyllä huomattiin. Sen jälkeen alkoi vaikeudet auton ohjattavuudessa ja sisätilan lämpötilassa. Kimi ei käyttänyt lämpösuojia jaloilleen, koska Truck-kisassa ei ongelmaa ollut. Mutta nyt oli, Kimi yritti vain pitää jalkansa irti lattiasta, mikä mikä ei taatusti ollut pitkässä kisassa helppoa.





Varikolta lähdettäessä hän teki selvän virheen ajamalla ylinopeutta saaden tästä läpiajorangaistuksen.
Kaiken lisäksi varikkomiehistö antoi hänelle autoon takaisin tyhjän juomapullon, joka noissa lämpötiloissa olisi ollut tuiki tarpeellinen täytenä.

Ja varsin pian hän ajoi toisesta autosta irronneen splitterinpuolikkaan päälle ja se oli pakko käydä poistamassa varikolla.





Kierroksia oli menetetty,eikä auton hallittavuus ollut kovinkaan hyvä. Kimi myös nojasi jälleen muutaman kerran seinään.

Näissä olosuhteissa loppusijoitus 27. on varsin oiva.



- Pelkän ajon perusteella ilman noita ikävyyksiä voisi olettaa, että hänen kilpailunopeutensa olisi riittänyt sijoitukseen tuonne noin 15. paikkeille. Se ei olisi ollut huono tulos, kun kyseessä on miehen toinen kilpailu ja ensimmäinen tässä sarjassa.
Ja ehkä jälleen viimeinen.
Kimi palasi Suomeen jatkaakseen rallia, mutta ilmassa on ollut jo vihjeitä jatkosta Sprint Cup- sarjan autolla, ensimmäinen mahdollinen kisa ehkä jo kesäkuun 26. päivä Sonomassa.
Mutta muitakin huhuja liikkuu.
Palataan niihin, kun saamme jotakuinkin varmaa tietoa.





- Tässä vaiheessa Kimi on siis käynyt hankkimassa kannuksensa NASCAR'issa.
Negatiivista palautetta hänen ajostaan ei ole asiantuntijatahoilta eikä kilpakumppaneilta kuulunut.
Se on paljon se, sillä lajiin kuuluu ajamalla saavutettu arvostus, menneillä meriiteillä ei ole merkitystä.
Jäämme siis odottamaan...



Lopuksi vielä videolla tuo outo splitterin tarttuminen Kimin autoon ja miehen haastattelu:














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti